OS X 10.6 SnowLeopard


Op 9 juni 2008 werd door Apple de volgende versie al in het vooruitzicht gesteld. Deze versie, Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) zou zich vooral richten op het verbeteren van de snelheid en de de stabiliteit en veel minder op het nog meer uitbreiden van de functionaliteit. OS X 10.6 Snow Leopard werkt alleen op Mac met een Intel processor. Deze nieuwste versie van Mac OSX zal verkrijgbaar zijn vanaf vrijdag 28 augustus, voor 29 euro!

Een aantal voordelen van Snow Leopard:
  • - Alle belangrijke systeem functie zijn volledig 64 bits
  • - Een betere benutting van multi-core processoren door een nieuwe technologie die door Apple "Grand Central Dispatch" genoemd wordt.
  • - Toepassing van 'OpenCL' voor verbeterde functies van de grafische mogelijkheden van huidige (en toekomstige) videochips
  • - Introductie van Quicktime X, de nieuwste generatie van het programma Quicktime, dat beter en sneller kan werken dan zijn voorgangers
  • - Een volledig geïntegreerde ondersteuning van Microsoft Exchange Server, waardoor je geen Outlook meer nodig hebt om toegang te krijgen tot Exchange-voorzieningen zoals e-mail, agenda-uitnodigingen en algemene adreslijsten, maar gebruik je gewoon Mail, iCal en Adresboek.


laatste update van deze pagina: 25 augustus 2009